16.08.2023

Het binnenseizoen begint weer: tips voor een gezellige slaapkamer

Het is tijd om je slaapkamer te transformeren tot een warme en knusse plek voor de aankomende periode. Bij dit seizoen horen comfort, sfeer en ontspanning en in ons artikel hebben we precies de juiste tips om jouw slaapkamer om te toveren tot een perfecte, knuffelbare plek! 

  1. Warme kleuren en texturen
  2. Warm en dik dekbed
  3. Sfeerverlichting
  4. Herfstgeuren

De zwoele zomeravonden maken (helaas) langzaam plaats voor koude en kortere dagen, waardoor de behoefte aan gezelligheid groeit. Het buitenseizoen verandert geleidelijk aan weer naar het binnenseizoen. Het is tijd om je slaapkamer te transformeren tot een warme en knusse plek voor de aankomende periode. Bij dit seizoen horen comfort, sfeer en ontspanning en in ons artikel hebben we precies de juiste tips om jouw slaapkamer om te toveren tot een perfecte, knuffelbare plek! 

Warme kleuren en texturen

Stel je voor: je stapt je slaapkamer binnen en wordt omarmd door de warmte en gezelligheid van de herfst. Bij Boomba Bamboo begrijpen we hoe belangrijk het is om de seizoenen naar binnen te brengen en in de herfst is dat niet anders. Denk aan diepe terracotta, rijke bruine tinten en betoverend smaragdgroen. Deze warme aardetinten en diepe juweelkleuren zorgen voor een knusse sfeer die perfect past bij de herfstbladeren en het zachte licht van dit seizoen. Met de juiste sfeer in de slaapkamer skip jij de herfstdip.

Pas dit toe op de muren, je beddengoed en decoratie. Integreer ook zachte materialen zoals fluweel, gebreide dekens en bamboe om een gevoel van gezelligheid en comfort toe te voegen. Combineer deze bruintinten met de Flexa kleur van het jaar, namelijk ‘Wild Wonder’. Het is een positieve tint met een volle gloed die op de natuur is geïnspireerd. En daar houden wij van. Ons bamboe beddengoed met de kleur Sky Blue, Cuddle Pink en Soft Taupe passen perfect bij deze trendkleur. 

Warm en dik dekbed

Het bed is het middelpunt van de slaapkamer, dus maak het extra uitnodigend met het beddengoed. Bij Boomba Bamboo hebben we verschillende maten winterdekbedden die je warm tijdens de koudere nachten in de herfst. Wil je weten wanneer je over moet gaan op een winterdekbed? Dat kunnen wij jou vertellen. Lees dit artikel.

Sfeerverlichting

Geef je slaapkamer een flinke dosis sfeer met de juiste verlichting! Weg met felle en koel licht en verwelkom zacht, warm licht dat de perfecte ambiance creëert. Met dimmers of lampen met warme tinten tover je je slaapkamer om tot een gezellig en rustgevend paradijsje. En weet je wat nog beter is? Voeg wat kaarsen toe voor een vleugje romantiek en sfeer in je herfstachtige slaapkamer. Maar, vergeet niet de vlammetjes uit te blazen wanneer je merkt dat je slaperig wordt. 

Herfstgeuren

Geuren hebben een wonderbaarlijke invloed op onze stemming, dus waarom niet je slaapkamer vullen met heerlijke herfst aroma's? Denk eens aan geurkaarsen of geurstokjes met verrukkelijke geuren zoals kaneel, vanille of dennen.

Met deze tips creëer je een herfstachtige slaapkamer waarin je geniet van de rustgevende en betoverende sfeer van het seizoen. Het is de perfecte plek om te ontspannen, te genieten en te ontsnappen aan de koude dagen buiten.

ONZE CATEGORIEËN

NOG EEN VERHAALTIE VOOR HET SIAPEN GAAN

externalId=boomba-bamboo-news-detail-1.3.0.1.1&filter[active]=1&sort=date.desc&filter[category]=/Algemeen