03.11.2022

Tijd voor de grote dekbedwissel

Wanneer de dagen korter worden, neemt de temperatuur in de nacht vaak flink af. Wanneer je lichaam onvoldoende op temperatuur blijft, zorgt dit voor een minder goede nachtrust. Tijd voor de grote dekbedwissel: van zomerdekbed naar winterdekbed. Wij vertellen je wanneer en hoe je dit het beste kan doen.

1. Wanneer wissel je jouw zomerdekbed in voor een winterdekbed?
2. Waarom een apart winterdekbed?
3. Warme nachten
4. het opbergen van je zomerdekbed

Wanneer wissel je jouw zomerdekbed in voor een winterdekbed?

Wanneer het tijd is om je dekbed te wisselen is een persoonlijke keuze, maar over het algemeen gebeurt het eind oktober. Oktober is de maand waarin ook de wintertijd ingaat en de kou het land insluipt. Door nu van dekbed te verwisselen blijf je heerlijk warm, ondanks de kouder wordende nachten.

Waarom een apart winterdekbed?

Naast winterdekbedden bestaan er ook 4 seizoenen dekbedden. Deze dekbedden bestaan uit lagen die aan elkaar vast gemaakt worden om zo één geheel te vormen. Dit klinkt als een goed alternatief voor twee losse dekbedden, maar helaas kleven er nadelen aan. Het probleem met een 4 seizoenen dekbed is vooral dat deze door de verschillende lagen erg lomp en stug wordt. Dit ligt minder comfortabel. Daarnaast zorgt een gewoon winterdekbed voor een optimale ventilatie. Het 4 seizoenen dekbed maakt dit door zijn stugge vorm minder makkelijk. Daarnaast hoeft u bij twee aparte dekbedden niet aan de slag met losrakende drukknoopjes, klittenband of ritsen.

Warme nachten

Het klinkt wellicht wat tegenstrijdig, maar een dekbed van bamboe is heerlijk warm, maar ventileert daarnaast ook erg goed. Iedereen transpireert in meer of mindere mate wanneer hij slaapt. Deze transpiratie moet uiteraard ook worden afgevoerd, anders word je klam wakker. Bamboe is uitermate geschikt om deze taak te vervullen. Bamboe is namelijk zeer sterk vochtregulerend. Hierdoor heb je het onder een winterdek heerlijk warm.

Het opbergen van je zomerdekbed

Wanneer het winterdekbed zijn weg gevonden heeft naar de slaapkamer berg je het zomerdekbed natuurlijk goed op. Door het eerst te wassen of te laten stomen zorg je dat je dekbed fris wordt opgeborgen. Leg je schone dekbed in een dekbedhoes of opbergzak op een droge, donkere plaats, zodat je er in het voorjaar direct gebruik van kan maken. De dekbedhoes is gemaakt van een speciaal materiaal dat voorkomt dat stof zich in je dekbed nestelt.

ONZE CATEGORIEËN

NOG EEN VERHAALTIE VOOR HET SIAPEN GAAN

externalId=boomba-bamboo-news-detail-1.3.0.1.1&filter[active]=1&sort=date.desc&filter[category]=/