22.10.2022

Skip de herfstdip! Trotseer de moeheid met deze tips

De herfst. Het is een heerlijk seizoen! Tja, het wordt dan wel iets kouder en eerder donker. Maar daarvoor in de plaats krijgen we prachtig gekleurde bomen, mogen de kaarsjes weer aan en is het geoorloofd om ‘s avonds weer lekker op de bank te kruipen. Tijdens dit seizoen ligt er alleen wel iets op de loer: de herfstdip. Merk je dat je , nu het herfst is, minder energie hebt? Met deze tips voorkom je dat je in een herfstdip belandt.

1. Zorg voor voldoende licht

Tijdens de lente en de zomer heb je jouw voorraad aan viitamine D weer goed opgebouwd. Dit doet het lichaam automatisch om de donkere periodes tijdens de herfst en de winter te kunnen compenseren. Hoe verleidelijk het ook kan zijn om met de gordijnen dicht, kaarsjes aan en een serie binnen op de bank te blijven zitten: dat is niet ons advies. Zodra de zon schijnt, ga dan even met je snoet naar buiten. Van vitamine D wordt je lichaam letterlijk blij. Maak in het weekend een heerlijke boswandeling en sluit deze af met een lekker warm drankje.

2. Regelmaat 

Ons lichaam functioneert nou eenmaal goed op regelmaat. Rond dezelfde tijd opstaan, lunchen, avondeten, sporten en slapen. Nu het tijdens dit seizoen donkerder en kouder is, wordt opstaan automatisch minder leuk. Dit heeft alles te maken met de instellingen van jouw biologische klok. Deze wordt al een beetje verstoort door het ingaan van de wintertijd. Door met regelmaat te leven, raakt jouw biologische klok niet (nog meer) van slag. 

3. Schrap suiker en vet 

Het eten en drinken van producten waar veel suiker en vet in is verwerkt is niet heel gezond. Natuurlijk is dat geen verrassing meer voor jou. Het nuttigen van suiker en vet verstoren namelijk je bloedsuikerspiegel. Op korte termijn geeft het je een energieboost, maar deze verdwijnt ook weer in no-time. Dit zorgt ervoor dat je je moe voelt. Daarom wordt dit ook wel de suikerdip genoemd. Probeer in je eetgewoontes dus rekening te houden met suikervrije en/of natuurlijke producten.

4. Slaap lekker 

Beddengoed van natuurlijk materiaal ondersteunen je slaapprestaties. Dekbedden, hoeslakens en overtrekken van bijvoorbeeld bamboe zijn superzacht en tegelijkertijd ook absorberend en luchtdoorlatend. Door deze fijne kenmerken aan dit materiaal heeft jouw lichaam gedurende de nacht een meer gereguleerde én constante temperatuur. Hierdoor slaap je een stuk beter en rustiger. 

5. Vitamine S(laap)

Eet je goed en gevarieerd dan zou je alle vitamines voldoende moeten binnenkrijgen. Appel, broccoli, peer, rode kool, noten en pompoen zitten bijvoorbeeld vol met gezonde vezels en vitamines. Dus weet wat je lichaam nodig heeft. Lukt het niet om voldoende gezond te eten, dan is het slikken van multivitaminen een goede aanvulling op je dagelijkse voeding.

ONZE CATEGORIEËN

NOG EEN VERHAALTIE VOOR HET SIAPEN GAAN

externalId=boomba-bamboo-news-detail-1.3.0.1.1&filter[active]=1&sort=date.desc&filter[category]=/