28.11.2022

Het verschil tussen winter- en zomerdekbedden

Wanneer de temperaturen ‘s nachts rond het vriespunt liggen biedt je zomerdekbed vaak onvoldoende bescherming tegen de kou. Hierdoor slaap je minder diep en wordt je ook minder uitgerust wakker. Op dat moment is het tijd voor de grote dekbedwissel: van zomer- naar winterdekbed. Alhoewel de twee soorten dekbedden veel met elkaar gemeen hebben, zijn er ook duidelijke verschillen. Wij leggen je graag uit waarom je in de winter heerlijk uitslaapt onder een winterdekbed.

Zomer- en winterdekbed

In de zomer wil je heerlijk kunnen dromen zonder dat je doorweekt wakker wordt en in de winter zoek je juist dat warme, knusse gevoel terwijl je in bed ligt. De belangrijkste verschillen tussen zomer- en winterdekbedden zijn als volgt: 

  1. Een winterdekbed is dikker
    Een winterdekbed is vaak een stuk dikker dan een zomerdekbed. Het bevat kortweg een dikkere laag vulling. Een bamboe winterdekbed houdt je daardoor in de winter heerlijk warm, zodat je uitgerust wakker wordt; 
  2. Een winterdek is zwaarder
    Doordat een winterdekbed meer vulling bevat is deze zwaarder dan het zomerdekbed. Er zijn verschillende studies waaruit blijkt dat mensen die onder een zwaarder dekbed slapen dieper slapen en meer uitgerust wakker worden. Dit is ook een van de redenen dat je zelfs tijdens warme zomernachten onder een dekbed of laken slaapt. Het gewicht van onze bedbedekking bevordert de nachtrust; 
  3. Een winterdekbed is warmer
    Wanneer je wegdroomt onder een winterdekbed is deze door de bovengenoemde eigenschappen vaak warmer dan het zomerdekbed. Dat is maar goed ook, want wanneer de temperatuur in de nacht onder 8 graden komt kan je lichaamstemperatuur flink afkoelen. Dan is er niets prettiger dan diep weg te duiken onder een warm dekbed.

4-seizoenen dekbed

Naast zomer- en winterdekbedden, bestaat er ook een 4-seizoenen dekbed. Dit zijn twee losse dekbedden die met elkaar verbonden worden. In de zomer gebruik je het enkele dekbed, terwijl je in de winter onder twee lagen slaapt. De werking hiervan komt overeen met de werking van de twee losse dekbedden.

ONZE CATEGORIEËN

NOG EEN VERHAALTIE VOOR HET SIAPEN GAAN

externalId=boomba-bamboo-news-detail-1.3.0.1.1&filter[active]=1&sort=date.desc&filter[category]=/Dekbedden