10.02.2023

Niet te warm en niet te koud: bamboe beddengoed voor kinderen

Kinderbeddengoed gemaakt van bamboe is steeds populairder aan het worden. Dit is niet vreemd; het biedt immers vele prettige voordelen waardoor je nog beter slaapt. Bamboe is namelijk een duurzame en milieuvriendelijke grondstof die gekenmerkt wordt door zijn zachtheid en ademend vermogen. Hierdoor is bamboe een perfecte keuze als beddengoed voor in de kinderkamer. In dit artikel gaan we dieper in op hoe bamboe beddengoed je kind zowel tijdens de zomer als de winter een gezonde en comfortabele nachtrust geeft.

  1. Bamboe: veelzijdige eigenschappen
  2. Bamboe is een slimme materiaalkeuze

Bamboe: veelzijdige eigenschappen

Eén van de grootste voordelen van bamboe kinderbeddengoed is dat het je zowel in de zomer als de winter op temperatuur houdt. Dit klinkt tegenstrijdig, maar niets is minder waar. Bamboe is een zeer veelzijdig materiaal met bewonderenswaardige eigenschappen. Deze stellen beddengoed van bamboe in staat om je ongeacht de temperatuur een fijne nachtrust te bezorgen.

Ademend

Beddengoed gemaakt van bamboe is zeer ademend. Dit betekent dat het vocht dat zich onder de dekens opbouwt snel wordt afgevoerd. Dit zorgt voor een droge en aangename slaapomgeving. Hierdoor is het bijzonder geschikt voor kinderen die snel of veel transpireren. 

Thermisch regulerend

Bovendien is bamboe thermisch regulerend, waardoor het in de zomer koel aanvoelt en in de winter warm. Kinderbeddengoed dat thermisch regulerend is, helpt jouw kind dus bij het regelen van de temperatuur tijdens de slaap. Dit betekent dat het beddengoed in staat is om de warmte van het lichaam af te voeren tijdens warme nachten, waardoor uw kind koel blijft. Aan de andere kant, tijdens koude nachten, zal het beddengoed de lichaamswarmte vasthouden, waardoor je kind heerlijk warm ligt onder zijn of haar bamboe dekbed of dekbedovertrek.

Het thermisch regulerende vermogen van bamboe beddengoed komt voort uit de unieke structuur van de bamboevezels. Bamboevezels bevatten microscopisch kleine luchtkanalen die de luchtcirculatie vergemakkelijken en warmte afvoeren. Hierdoor helpt bamboe beddengoed bij het creëren van een koel en droog slaapklimaat. Dit is vooral belangrijk voor jonge kinderen, bij wie de lichaamstemperatuur soms sterk wisselt gedurende de nacht.

Bamboe is een slimme materiaalkeuze

Voor deze ademend en thermisch regulerende eigenschappen is bamboe in de wieg gelegd. Jouw peuter, kleuter of tiener maakt een hoop mee op een dag. Dit kan ervoor zorgen dat er veel gedraaid en gewoeld wordt in bed. Ondanks dit, in combinatie met herhaaldelijk wassen, blijft beddengoed gemaakt van bamboe zacht en comfortabel aanvoelen. Daarnaast behoudt het zijn warmteregulerende eigenschappen zelfs na honderden keren wassen. 

Bamboevezels zijn zachter dan katoenvezels en behouden hun zachtheid na veel wasbeurten. Bovendien zijn deze vezels ook sterk en duurzaam, waardoor het beddengoed langer meegaat.

ONZE CATEGORIEËN

NOG EEN VERHAALTIE VOOR HET SIAPEN GAAN

externalId=boomba-bamboo-news-detail-1.3.0.1.1&filter[active]=1&sort=date.desc&filter[category]=/Kinderverhaaltje