13.12.2022

Alle voordelen van bamboe beddengoed op een rij

Het gebruik van bamboe beddengoed is de laatste jaren steeds populairder geworden. Bamboe beddengoed is gemaakt van de vezels van de bamboeplant, waardoor het veel voordelen heeft in vergelijking met traditioneel beddengoed. Dit artikel zet de voordelen van bamboe beddengoed op een rij, wat het voor jou de moeite waard maakt om het op z’n minst te overwegen.

  1. Comfortabel dromen
  2. Fris en fruitig wakker worden
  3. Gezond slapen
  4. Hypoallergeen 
  5. Lang genieten

Comfortabel dromen

Het slapen onder bamboe beddengoed is uiterst comfortabel. De vezels, gemaakt van bamboe, zijn erg zacht, licht en glad, waardoor het lijkt alsof je op wolkjes slaapt. Een bamboe dekbedovertrek en/of hoeslaken strelen als het ware over je lijf waardoor je heerlijk in slaap valt. Het materiaal is temperatuurregulerend. Dus het houdt je warm tijdens koude nachten, maar het werkt ook verkoelend tijdens hete, broeierige zomernachten. Wil jij weten wat de juiste temperatuur is voor in de slaapkamer? Lees ons eerder geschreven artikel op onze website.

Fris en fruitig wakker worden 

Bamboe is een natuurlijk materiaal dat ademt. Het heeft een goede luchtstroom en voert vocht af. De bamboe vezels bevatten kleine luchtgaten die zorgen voor een betere luchtcirculatie, waardoor je niet te warm of te koud wordt tijdens het slapen. Dit is een groot voordeel voor mensen die snel of veel transpireren tijdens de nacht. Het absorbeert namelijk geuren en vocht! Hierdoor heb je niet langer last van een nat (en ruikend) hoeslaken

Gezond slapen

Bamboe beddengoed is een gezonde en duurzame optie voor het slapen. Het is gemaakt van 100% natuurlijke vezels, wat betekent dat het vrij is van schadelijke chemicaliën en synthetische materialen. Bamboe is een milieuvriendelijk materiaal, omdat het bijna geen water of chemicaliën nodig heeft om te groeien. Wij hebben ook een aantal leuke feitjes over bamboe opgesomd. Deze kan je hier lezen. 

Hypoallergeen

Bamboe beddengoed voelt niet alleen lekker aan op de huid, maar het is ook nog eens hypoallergeen. Dat betekent dat het perfect is voor mensen die allergisch zijn voor stoffen zoals huisstofmijt of een bepaalde contactallergie hebben voor bijvoorbeeld katoen. Dit is ook een van de redenen waarom bamboe beddengoed onder andere ook erg geschikt voor mensen die last hebben van astma. Oh, en daarnaast is dit beddengoed ook nog eens antistatisch. Dus de vonken zijn in ieder geval niet afkomstig van het beddengoed ;). 

Lang genieten

Bamboe dekbedden gaan langer mee dan dekbedden van andere materialen en zijn gemakkelijk te onderhouden. Je kunt het gemakkelijk in de wasmachine gooien, waardoor je simpelweg geen last meer hebt van vuil of vlekken. Het materiaal is namelijk erg sterk en slijtvast. Bovendien zijn bamboe dekbedden, hoeslakens en dekbedovertrekken niet alleen comfortabel en duurzaam, maar ze zijn ook milieuvriendelijk. Het is een zeer snel groeiend materiaal dat weinig water en chemicaliën nodig heeft om te groeien. Het is ook recyclebaar en biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het een veel minder grote impact heeft op het milieu dan andere materialen. Al met al is bamboe beddengoed een gezonde en duurzame keuze voor een fijne nachtrust. Het is milieuvriendelijk, hypoallergeen, comfortabel en vocht - en temperatuurregulerend. . Als je op zoek bent naar gezond en duurzaam beddengoed, dan is bamboe beddengoed een geweldige optie.

ONZE CATEGORIEËN

NOG EEN VERHAALTIE VOOR HET SIAPEN GAAN

externalId=boomba-bamboo-news-detail-1.3.0.1.1&filter[active]=1&sort=date.desc&filter[category]=/Kinderverhaaltje