06.12.2023

5 tips: sneller slapen

We hebben allemaal weleens van die nachten waarin we naar het plafond staren en elke minuut de klok lijken te checken. Dat kan behoorlijk frustrerend zijn, vooral als het vaker gebeurt. Maar laten we eerlijk zijn, we dromen er allemaal van om gewoon in één keer in slaap te vallen en de hele nacht zalig door te slapen. Benieuwd hoe je dat voor elkaar krijgt? Geen zorgen, we delen graag onze 5 slaperige tips met jou.

  1. Kom in beweging voor een betere slaap
  2. Slechte slaap? Beperk kopjes koffie
  3. Het zwarte scherm voor het slapengaan
  4. Op hetzelfde tijdstip naar bed
  5. Minstens acht uur slaap

Kom in beweging voor een betere slaap

Bewegen, het is de sleutel tot niet alleen een gezonder leven, maar ook tot een zalige nachtrust. Lig je 's avonds te woelen door de stress van de dag? Word je midden in de nacht wakker? Probeer dan eens een blokje om of de sportschool te bezoeken. Door in beweging te komen, vermindert stress en slaap je als een roosje. 

Slechte slaap? Beperk kopjes koffie

Is jouw avond niet compleet zonder een knus kopje koffie of thee na het eten? Laat ons je een tip geven: geniet er tot 6 uur 's avonds van. Waarom? Omdat de cafeïne in deze drankjes je slaapcyclus kan verstoren. Gelukkig zijn er heerlijke alternatieven! Denk aan een kalmerend glas water, verse gember- of muntthee, of een warme kop anijsmelk. Op die manier heeft je lichaam voldoende tijd om de cafeïne van die dag af te breken. Probeer ook je koffieconsumptie overdag te beperken. Als je genoeg slaap krijgt, zul je merken dat die extra kopjes niet langer een must zijn.

Het zwarte scherm voor het slapengaan

Het is verleidelijk om voor het slapengaan wat tijd te spenderen aan het doelloos scrollen op Instagram of TikTok, het beantwoorden van appjes, of het versturen van de laatste e-mails. Toch is dit niet de slimste zet, want het blauwe licht van je telefoon en andere schermen kan je slaap verstoren. Dus, ruil dat scherm een uur voor bedtijd in voor een goed boek of rustgevende muziek om een rusteloze nacht te voorkomen.

Op hetzelfde tijdstip naar bed

Elke nacht op hetzelfde tijdstip onder de lakens kruipen? Een stabiele slaaproutine is de sleutel tot zalig slapen. Maar hé, we begrijpen dat het weekend lokt, met lange avonden op het terras met vrienden. Geen zorgen, zelfs na zo'n avontuur kun je doordeweeks je slaapcyclus weer in het gareel krijgen. Zo blijf je genieten van rustgevende nachten en start je elke dag met frisse energie voor je dagelijkse avonturen. Dus, lekker wegdromen en morgen wordt vast weer geweldig!

Minstens acht uur slaap

In Dromenland is acht uur slaap het magische getal voor een optimale nachtrust. Deze rust geeft je lichaam de kans om te herstellen en je de energie te geven die je de volgende dag nodig hebt. Geen koffie nodig, maar nog wel zin in tips voor een betere nacht? Ontdek meer in onze blogs, die hopelijk jouw nachten een boost zullen geven.

ONZE CATEGORIEËN

NOG EEN VERHAALTIE VOOR HET SIAPEN GAAN

externalId=boomba-bamboo-news-detail-1.3.0.1.1&filter[active]=1&sort=date.desc&filter[category]=/Algemeen