14.09.2022

10 tips voor een sfeervolle slaapkamer

Goed slapen brengt je lichaam en geest tot rust. Naast een goed slaapritueel is de aankleding van de slaapkamer van invloed op je nachtrust. De omgeving waar jij je hoofd op je kussen legt kan jou dat knusse gevoel brengen dat je nodig hebt om heerlijk te dromen. Wij delen graag onze tips voor een super sfeervolle slaapkamer met je.

1. Kleur

De invloed van kleur op je slaappatroon is verbazingwekkend te noemen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die in een blauwe kamer slapen, gemiddeld gezien, langer slapen. Ook vrolijke, warme en zachte tinten zijn echte aanraders: groen, geel, bruin en oranje zorgen voor een rustgevende slaapervaring.

2. Natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen brengt rust en eenvoud je slaapkamer in. Zo zijn materialen als hout, linnen, wicker, wol, steen en bamboe moeiteloos met elkaar te combineren zonder dat het druk aanvoelt. Dekbedovertrekken, kussenslopen en hoeslakens van bamboe voelen ook nog eens een stuk zachter aan dan katoen. Met zulk zacht beddengoed wil je in de ochtend helemaal niet meer opstaan.

3. Kleed

Wat is er fijner dan bij het opstaan je tenen weg te laten zakken in een groot, zacht kleed? Geen koude voeten voor jou, maar heerlijk warm wakker worden. Zachte materialen brengen een hoog knuffelgehalte naar je slaapkamer. Kies voor één grote variant of creëer verschillende hoekjes en nisjes door te werken met kleinere kleden.

4. Gordijnen

Leuke raambekleding geeft veel sfeer aan een kamer. Gordijnen of jaloezieën nemen vaak een groot gedeelte van de wanden in, dus door hier slim mee om te gaan kan je jouw persoonlijke stempel op de ruimte drukken. Daarnaast zijn ze perfect om de warmte binnen te houden en het ochtendlicht buiten. Wat is er fijner dan heerlijk uitslapen op zaterdag- of zondagochtend? 

5. Lampen

Iedereen die weleens een paskamer heeft bezocht weet dat verkeerd licht ontzettend ongezellig kan zijn. Het kiezen van de juiste verlichting kan de sfeer in jouw slaapkamer dan ook naar grotere hoogten tillen. Vlak voor het slapengaan laat je jouw ogen wennen aan de verminderde hoeveelheid licht door gebruik te maken van kleine lampen. Dat is niet alleen een handige truc om beter te slapen, maar is ook nog eens heerlijk knus.

Is er weinig ruimte voor extra lampjes? Sluit dan een dimmer aan op de plafondlamp, zodat je hiermee de lichtintensiteit kan regelen voordat je naar dromenland vertrekt.

6. Behang

Zachte, warme tinten en natuurlijke materialen zijn natuurlijk prachtig, maar wat voor mogelijkheden zijn er als je juist een beetje wil knallen met kleuren of patronen, zonder dat het onrustig aanvoelt? Door een (deel van een) muur te voorzien van een vrolijk behang met een patroon of afbeelding voeg je interessante elementen toe aan het design. Door de rest van de inrichting subtiel te houden, voorkom je dat het overweldigt.

7. Kunst

Breng een persoonlijk tintje aan door foto’s of ingelijste posters een plek te geven aan de muur. Het fijne hieraan is dat je de vrijheid hebt deze keuzes regelmatig aan te passen. Verander bijvoorbeeld mee met de seizoenen of kies voor één thema of kleur.

8. Planten

Een plant in huis brengt direct gezelligheid. Er zijn planten voor iedereen; van beginneling tot ervaren plantenouder. Het fijne is dat jouw groene aanwinst helpt om de lucht te zuiveren, waardoor je nachtrust nog beter wordt.

9. Knuffelhoekje

Als je het geluk hebt in een ruime slaapkamer te slapen, dan is dit de ideale ruimte om gezellige hoekjes te creëren. Zet bijvoorbeeld een luie stoel met een tafeltje bij het raam, zodat je voor het slapengaan daar een goed boek kunt lezen.

10. Combineer stoffen & texturen

Het combineren van verschillende stoffen voelt heerlijk zacht en ziet er ook gezellig uit. Combineer daarnaast verschillende soorten weefpatronen met elkaar. Kies voor spreien, dekens, kussens en plaids om eindeloos te combineren en in weg te duiken. Ideaal voor de koude herfst- en winterdagen. 

Vergeet niet om met de veranderende temperaturen de aankleding van de slaapkamer aan te passen aan de veranderende seizoenen. Kies deze winter voor een heerlijke winterdekbed van bamboe en vul je bed aan met warme dekens en kussens, zodat je het ‘s nachts nooit koud krijgt. Doordat het temperatuurverschil van je lichaam minimaal is slaap je nog beter!

ONZE CATEGORIEËN

NOG EEN VERHAALTIE VOOR HET SIAPEN GAAN

externalId=boomba-bamboo-news-detail-1.3.0.1.1&filter[active]=1&sort=date.desc&filter[category]=/