17.11.2023

Bamboe en katoen: wat is het verschil?

Met bamboe beddengoed til je jouw slaapervaring naar een nieuw niveau. Bij Boomba Bamboo begrijpen we dat een goede nachtrust belangrijk is. Wij vertellen je graag waarom bamboe beddengoed van Boomba Bamboo superieur is aan gewoon katoenen beddengoed.

Met bamboe beddengoed til je jouw slaapervaring naar een nieuw niveau. Bij Boomba Bamboo begrijpen we dat een goede nachtrust belangrijk is. Wij vertellen je graag waarom bamboe beddengoed van Boomba Bamboo superieur is aan gewoon katoenen beddengoed.

 1. Verschil tussen bamboe en katoen
 2. Voordelen van bamboe beddengoed van Boomba Bamboo
 3. Waarom Boomba Bamboo beddengoed en geen katoen?

Verschil tussen bamboe en katoen

Tussen bamboe beddengoed en beddengoed van katoen zitten veel verschillen. Zo is de productie van bamboe duurzamer dan die van katoen. Voor de productie van katoen wordt er veel grond gebruikt. Hiervoor worden veel bossen gekapt. Dit leidt tot ontbossing. Daarnaast worden er bij de teelt van katoen veel kunstmest, pesticiden en chemicaliën gebruikt. 

De productie van bamboe is milieuvriendelijk. Doordat bamboe CO2 vasthoudt, produceert het veel zuurstof en is 100% afbreekbaar. Bamboe is geen moeilijke eter, de enige ingrediënten die bamboe nodig heeft zijn zonlicht en water! Daarnaast groeit het snel en is er veel van. 

Voordelen van bamboe beddengoed van Boomba Bamboo

Maak plaats voor bamboe! Wij delen graag een aantal voordelen van bamboe beddengoed. 

 • Zijdezacht met een luxe uitstraling: De zijdezachte vezels van bamboe stellen je niet teleur, terwijl katoen deze zijdezachte vezels niet biedt. Daarnaast voegt ons bamboe beddengoed een vleugje luxe toe aan je slaapkamer. Met deze twee punten kun je elke nacht heerlijk wegdromen!
   
 • Ademend: Boomba Bamboo’s beddengoed is jouw temperatuurregelaar. In de koude maanden houdt het je knus en warm, terwijl het in de warme maanden zorgt voor minder klamme nachten. Laat de koude of zwetende nachten maar achterwege, want met bamboe beddengoed is dat verleden tijd.
   
 • Hypoallergeen en antibacterieel: Heb jij een gevoelige huid of heb je vaak last van andere allergieën? Bamboe beddengoed is een uitkomst voor mensen die last hebben van allergieën, een gevoelige huid of astma. Duik direct in je frisse en schone bamboe beddengoed. 
   
 • Goed voor je haar: Naast dat bamboe zorgt voor het voorkomen van allergieën helpt het ook voor glanzende lokken.
   
 • Duurzaam: Terwijl jij geniet van hypoallergeen en antibacterieel beddengoed, ben je ook nog eens duurzaam bezig. Naast katoen is bamboe een van de snelst groeiende planten ter wereld en heeft geen pesticiden en kunstmest nodig. 
   
 • Lange kwaliteit: Bamboe beddengoed behoudt zeer lang zijn zachtheid, zelfs na talloze wasbeurten. Dus, telkens wanneer je onder de lakens kruipt, ervaar je de luxe en de goede kwaliteit. 
   
 • Makkelijk onderhoud: Met bamboe beddengoed hoef je niet eindeloos meer te strijken! Met katoenen beddengoed is dit wel het geval. Ons beddengoed is onderhoudsvriendelijk, dit betekent dat je meer tijd hebt om te genieten van je welverdiende nachtrust!

Waarom Boomba Bamboo beddengoed en geen katoen?

Bij Boomba Bamboo gaan we verder dan alleen beddengoed van bamboe. Onze collectie biedt niet alleen een ongeëvenaard comfort, maar ook stijlvolle ontwerpen die jouw slaapkamer opfleuren. Ben je klaar om de overstap te maken naar het beste beddengoed? Bestel het nu

ONZE CATEGORIEËN

NOG EEN VERHAALTIE VOOR HET SIAPEN GAAN

externalId=boomba-bamboo-news-detail-1.3.0.1.1&filter[active]=1&sort=date.desc&filter[category]=/Algemeen